Антицелулитни масажи в салон за релакс и красота Чарм Студио варнаАнтицелулитните процедури са ефективен начин да се отървете от "портокалова кожа". Какви ефективни методи съществуват днес?
Антицелулитните процедури са  един от най-важните компоненти на цялостното лечение на целулит. Те са безопасни, безболезнени и най-важното, не изискват никакви усилия от страна на пациента. Какви методи си струва да опитате за да се отървете от "портокаловата кожа"?

Анти целулитен масаж

Антицелулитен масаж - ръчен или апаратен,  това е един от най-ефективните начини да се отървете от "портокалова кожа". Антицелулитния масаж подобрява обмяната на веществата, възстановява кръвообращението, като по този начин прочиства организма от токсини, подобрява състоянието на кожата и целулита изчезва. По време на масаж, често се използва специална антицелулитна козметика, която засилва ефекта от процедурата.

Антицелулитно увиване на тялото
Антицелулитни увивания в салон за релакс и красота Чарм Студио варна

Антицелулитните увивания са насочени към локална корекция на тялото. Те помагат да се борим  ефективно с "портокаловата кожа"  чрез премахване на мастните натрупвания и възстановяват еластичността на кожата. Увиванията могат да са студени или топли. Студеното увиване укрепва стените на кръвоносните съдове, премахва токсините и тонизира кожата, а  топлото увиване обикновено се използва за намаляване на теглото.
По време на процедурата най-често се използват козметични състави, базирани на морски водорасли, глина, както и по-екзотични – от какао. Те се прилагат към проблемните зони, тялото се увива в специален найлон, оставя се за 20-30 минути за по-добро проникване на активните вещества в тъканите и след това се изплаква с вода.

Хидротерапия
Антицелулитни терапии в салон за релакс и красота Чарм Студио варна


Хидротерапия е един от най-приятни и безопасни начини за лечение на целулита. Т.е. въздействие върху повредените от целулит зони с помощта на водни струи с различна интензивност. С помощта на силни хидромасажни струи се "пробиват" мастните клетки, стимулира се кръвообращението и лимфообращението, ускорява се обмяната на веществата. Тези процедури имат и ексфолиращ ефект, така че е препоръчително след тях да се използва антицелулитна козметика. Благодарение на това се изглажда и подобрява кожата.

Мезотерапия
Премахване на целулит в салон за релакс и красота Чарм Студио варна


Мезотерапия е микроинжектиране под кожата на индивидуално подбрани натурални "витаминни коктейли". За лечение на целулит се използват няколко вида препарати: мастно-разтворими, укрепващи кръвоносните съдове, допринасящи за извеждането на течности и токсини от организма, възстановяващи тонуса на кожата и др.
Апаратни процедури

С помощта на апаратните процедури, отърваването от целулита е станало много по-лесно. Тези методи са почти безболезнени, не изискват допълнителни усилия, подготовка и последваща рехабилитация.
Най-често, за премахване на "портокалова кожа", се използват уреди с вакуум, ултразвук и електрическо въздействие, а някои от тях съчетават няколко задачи наведнъж. Те подобряват състоянието на кожата и подкожната мастна тъкан, извеждат отпадъчните продукти, токсини и излишната течност, премахват целулита.

Миостимулация
Процедури за отслабване в салон за релакс и красота Чарм Студио варна


Тази процедура често се нарича гимнастика за мързеливи. По време на миостимулация, под въздействие на електроди прикрепени към тялото, мускулите се съкращават, което води до повишаване на мускулния тонус. Освен това, се подобрява обмяната на веществата, кръвообращението и се ускорява процеса на изгарянето на мазнините.

Най-четено

Станете Facebook фен