Как да запазим шията си млада
Как да запазим шията си млада
Шията е показател за възрастта на всяка жена и затова е много важно, тя да изглежда стройна и гъвкава колкото може по-дълго. Но по някаква причина при някои хора шията запазва строен и елегантен външен вид в продължение на десетилетия, докато при другите вече започват да се появяват първите възрастови промени: бръчки, двойна брадичка.

Ако искате вашата шия да изглежда страхотно във всяка възраст, не е достатъчно всеки ден да да се гледате в огледалото и да се оплаквате от минаващите години. Опитайте се да направите някои прости упражнения, които ще поддържат мускулите тонизирани и няма да позволят на шията ви да се "дави" в гънки. В действителност, упражненията, описани по-долу, са достатъчно прости, така че те могат да се изпълняват всяка сутрин, докато правите гимнастика.
Но по-добре да ги направите всичко това много внимателно, бавно, защото от липсата на навик може да ви се завие свят, тъй като напрежението в тази група мускули предизвиква кръвоток кръв към главата.

И така, първото упражнение включва произнасяне на гласните "а", "о", "у", "е", "ъ" в пред огледалото. При това, трябва да държите вашият гръб и гръбначния стълб прави. Повдигнете главата си малко така, да усетите леко напрежение в мускулите при произнасянето на гласните звукове. В огледалото, ще видите как "работи" вашата шия. Можете да повторите упражнението до 20 пъти - но е желателно да го правите бавно.

Вторият метод включва бавно накланяне на главата настрани, назад и напред. Правете го плавно, не твърде дълбоко, за да не прещипете нерва. При това, брадичката трябва да е леко повдигната, за да почуствате напрежение.

Добро упражнение е и това: опитайте бавно да стигнете с брадичката до рамото си (първо до лявото, след това до дясното).

Също така не забравяйте, че кожата на шията е много деликатна и се нуждае от грижи, така че редовно използвайте подмладяващи кремове за лице , които следват да се прилагат и върху зоната на шията и деколтето.

Най-четено

Станете Facebook фен