Стъпките, които трябва да предприемете, за да забавяте състаряването на кожата, са много и се правят отрано. Малките бръчици и двойната брадичка са първите симптоми, които издават възрастта на една жена. Как да не допускаме да се появяват върху нашата кожа?

Как да забавим стареенето на кожата
Как да забавим стареенето на кожата
Как да забавим стареенето на кожатаЗа да имаме изоптано лице

Около очите се появяват бръчици още към 30-годишна възраст и причините са много - ген, форма на лицето, много тънка кожа, недостатъчно поддържане... Но всеки може да следва няколко правила, за да съхрани младостта по-дълго.

Не е достатъчна правилната грижа за зоната около очите - почистване, подхранване и хидратиране. Ако имате навик да опирате ръка на бузата или да спите на нея, това неминуемо след няколко десетилетия се отразява. Тя губи еластичността си и се отпуска.

Към нежеланите жестове трябва да добавим и вредните навици като пушене и пиене, които също оставят своите отпечатъци върху кожата ни. Четири пъти по-бързо остарява кожата на пушачите и на тези... които се подлагат на диети. Ако смъквате и после качвате килограми, това веднага ви състарява с няколко години. Излагането на слънце и солариум е бич за кожата. Колкото по-малко се подлагате на ултравиолетови лъчи, толкова по-дълго ще изглеждате млади и красиви.

Ежедневна профилактика

Независимо дали ползвате грим или не, трябва да почиствате лицето си с лосион и тоник. По този начин отпушвате порите, позволявате на кожата да диша и я овлажнявате постоянно.

Масажът на лице не е каприз, а необходима гимнастика, която помага за производството на колаген. Мимическите бръчки не се появяват само защото сте се усмихвали много и защото имате активна мимика. Стресът, лошото хранене, атмосферните замърсители, слънцето и вятърът са по големи агресори, от които трябва постоянно да се пазите.

На определен период от време посещавайте козметик, който да почисти основно лицето, да ви направи подхранваща маска, пилинг и масаж. При избора на крем търсете мнението на специалист, а не на приятелки. След определена възраст продуктите, които ползвате, задължително трябва да съдържат ретинол, пептиди, витамин С и Е, овлажняващи компоненти.


Най-четено

Станете Facebook фен